måndag 25 oktober 2010

Brf. Norbergsgården i "media"

TEXT: JACOB HÄRNQVIST
Äldre charm sålde snabbt i Lund
En mix av varsam renovering och vackra originaldetaljer är alltid ett vinnande koncept.
Vilket återigen bevisades när Husera sålde den sköna 30-talslägenheten i Lund.

Lägenheten var i två etage och på 117 kvadratmeter, detta i kombination med ett perfekt läge och genuin känsla gjorde lägenheten extra attraktiv, menar Andreas Kanter, auktoriserad fastighetsmäklare på Husera i Lund.
— Det var en unik lägenhet, helt klart. Det är inte ofta man hittar så hög kvalitet i kombination med så många klassiska detaljer. Huset är byggt 1938 och här fanns både trägolv, öppen spis och bjälkar. Det fanns också originalmålningar i trapphuset.
Dessutom var lägenheten uppdelad i två etage med spiraltrappa mellan våningsplanen.
— Den förändringen gjordes år 2000, då man byggde om ett vindsförråd till ovanvåning och satte in ett badrum. Även på den gamla vindsvåningen fanns originalmålningar kvar, och de målningarna hamnade förstås i lägenheten.
Lägenheten annonserades ut i början av augusti med visning några veckor senare. Intresset var stort inte bara på grund av lägenheten utan på grund av själva läget och föreningens starka ekonomi.
— Totalt hade vi tre visningar och budgivningen kom igång snabbt. Utgångpriset var 2 695 000 kronor, och köpesumman slutade på 2 920 000 kronor. Avtalet skrevs den 14 september.


Så gick det
Typ av boende: Etagelägenhet
Adress: Norbergsgatan 3
Boyta: 117 kvm
Köpeskilling: 2 920 000 kr
Ansvarig mäklare: Andreas Kanter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar